René Broné

René Broné werd in Hilversum geboren. Na de middelbare school was hij leerling aan de School of Visual Arts and Graphics. Daarna volgde hij een opleiding voor ontwerper/visualiser en studeerde sociale wetenschappen en marketing.

Broné concentreert zich volledig op allerlei takken van sport, waaronder natuurlijk de golfsport, maakt hij aquarellen en olieverfschilderijen. Soms gebeurt dit in opdracht, vaak uit eigen inspiratie. Maar altijd is er de persoonlijke affiniteit met de sport en de sporter in actie waardoor de dynamiek bijna voelbaar wordt.
Na een start van zijn kunstenaarscarrière in Nederland voltrok tussen 1970 en 2000 zijn grote succes zich vooral in Amerika. Bedrijven, waaronder bekende multinationals; zoals Coca Cola, Porsche, Mercedes, Sony, Philips, ING, ABN, enz. maar ook topsporters; waaronder Muhammad Ali, Greg Norman, Ivan Lendl, Björn Borg, Jimmy Conners, Ruud Gullit en Jari Litmanen, enz., filmsterren, waaronder Mia Farrow en Steve McQueen, maar bijvoorbeeld o.a. ook Elton John en verschillende politici ontdekten zijn werk en kochten het aan. Ook verschillende binnen- en buitenland Musea kochten zijn werk aan, waaronder destijds The National Art Museum of Sports in New York, The Arnot Art-Museum, Elmira N.Y. en The American Sport Art Museum in Alabama USA.

Zolang er aan sport wordt gedaan is René geinspireerd en zullen wij altijd opnieuw kunnen genieten van o.a. een zich steeds vernieuwende, prachtige collectie Sportschilderijen, Aquarellen & Zeefdrukken!

Tentoonstellingen in Nederland o.a. Singer Museum Laren 1989-1990, Goois Museum & Museum de Vaart te Hilversum.

In de USA in: The National Art Museum of Sports in New York, het Arnot Art Museum, Elmira N.Y. Art Expo's te Chicago, San Francisco, Los Angeles en 'nationwide' uitgezonden documentaires over zijn werk door: ESPN, ABC en NBC. Zijn verkregen status in de Verenigde Staten wordt met name door deze exposities onderstreept!Atelier/Studio René Broné:
Hilversum, Nederland
info@renebrone.com

pijlpijl2

rb
M  O  V   I    E   S